Sejur Maldives - viza

  • call center

Maldives - viza

Reglementari vamale Maldives

La intrarea in tara se aplica viza turistica valabila 30 de zile. Pasaportul trebuie sa fie valabil minim 6 luni de la data terminarii calatoriei.

Sunt interzise: materiale cu caracter ofensator la adresa islamului, idoli de orice fel (cu caracter religios), materiale pornografice, narcotice, caini si porci vii. Sunt restrictionate: armele si munitiile, alcoolul de orice fel, carne de porc si preparate, animale periculoase. Sunt permise numai cu certificat special: plante si animale vii cu certitificat sanitar/veterinar si medicamente insotite de certificat medical si reteta. Este interzisa prin lege exportarea din Maldive a unor produse de origine marina, printre care orice produs din coral negru, unele specii de corali de stanca, testoase si orice produse provenite de la testoase, scoici producatoare de perle, mamifere marine. Atunci cand achizitionati produse de origine marina, este bine sa va interesati daca este interzis a se exporta sau nu.

Puteti transporta fara sa fiti obligati la plata taxelor vamale orice produse si aparate in afara celor interzise, atat timp cat cantitatile nu sugereaza intentia de comercializare. Pentru adultii peste 16 ani sunt acceptata fara plata taxelor vamale: 200 tigarete sau 25 tigari de foi si 200 g tutun pentru pipa.
Va trebui sa completati declaratia vamala pe propria raspundere, dar retineti ca autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a verifica bagajele prin sondaj.
La intrarea in tara este obligatoriu vaccinul impotriva febrei galbene, numai la turistii care vin din zonele considerate cu risc. Daca doriti sa stiti daca ati calatorit intr-o tara de risc, va rugam accesati: http://wikitravel.org/en/Yellow_fever