Best of Etiopia & Tanzania - Zanzibar

  • call center
Call center
Best of Etiopia & Tanzania

De la 5540 € / persoana

Zbor si taxe aeroport incluse

Tip vacanta: Circuit individual

Durata: 16 zile / 14 nopti

Mese:11 Mic dejun, 8 Pranz, 10 Cina, 3 zile All Inclusive

Grad de efort: usor

Best of Etiopia & Tanzania - itinerar

Eturia iti propune un circuit in doua dintre cele mai interesante si mai reprezentative destinatii turistice ale Africii - Etiopia si Tanzania. Vei face o incursiune in Etiopia, o tara fascinanta cu o mostenire istorica si culturala de exceptie, unde vei vizita orasele Addis Ababa si Gondar, vei descoperi uimitoarele biserici ortodoxe sapate in stanca de la Lalibela si vei admira spectaculoasele peisaje ale Muntilor Simien si ale Nilului Albastru dupa care vei pasi pe teritoriul Tanzaniei, unde vei putea sa faci safari in parcurile nationale Ngorongoro, Serengeti si Lacul Manyara. In finalul calatoriei vei avea cateva zile de relaxare pe care le vei petrece pe plajele exoticului Arhipelag Zanzibar.

Ziua 01 SOSIRE IN ADDIS ABABA, Etiopia

Ziua 02 ADDIS ABABA - BAHIR DAR

Zbor intern Addis Abeba - Bahir Dar.

Regim mese - Mic dejun, Pranz, Cina

Ziua 03 BAHIR DAR - GONDAR

Vei vizita Ura Kidane Meheret, biserica ortodoxa fondata in secolul al XIV-lea si decorata cu picturi remarcabile, vechi de 200 de ani. Vei vizita biserica ortodoxa etiopiana - Betre Maryam, ce impresioneaza prin frescele viu colorate si prin pozitionarea sa, ce ofera privelisti spectaculoase ale zonei inconjuratoare.

Regim mese - Mic dejun, Pranz, Cina

Ziua 04 GONDAR - KOSOYE - GONDAR

Regim mese - Mic dejun, Pranz, Cina

Ziua 05 GONDAR - LALIBELA

Regim mese - Mic dejun, Pranz, Cina

Ziua 06 LALIBELA, Etiopia

Astazi vei vizita unul dintre cele mai importante situri religioase din lume, bisericile sapate in blocuri de granit de la Lalibela. Constructia acestora a fost ordonata de Regele Lalibela ce dorea ca orasul sa fie o a doua Tara Sfanta, un loc de rugaciune pentru pelerinii care nu puteau ajunge in Ierusalim. De aceea si foarte multe nume ale bisericilor de aici au denumiri ce se regasesc si in Orasul Sfant. Fiecare lacas de cult are numeroase curti, interconectate printr-o serie de tuneluri si pasaje sapate in stanca.

Regim mese - Mic dejun, Pranz, Cina

Ziua 07 LALIBELA - ADDIS ABABA

Zbor intern Lalibela - Addis Abeba. 

Regim mese - Mic dejun, Pranz, Cina

Ziua 08 ADDIS ABABA - LACUL MANYARA, Tanzania

Ti se va asigura transferul la aeroportul din Addis Abeba. Zbor international Addis Abeba - Kilimanjaro.

Regim mese - Mic dejun, Cina

Ziua 09 LACUL MANYARA - SERENGETI

Vei fi transferat din Parcul National Lacul Manyara in Parcul National Serengeti. Vei trece prin Olduvai Gorge, un sit arheologic renumit ce contine fosile si urme ale humanoizilor primitivi.

Regim mese - Mic dejun, Pranz, Cina

Ziua 10 SERENGETI - NGORONGORO

Vei fi transferat din Parcul National Serengeti spre Aria de conservare Ngorongoro.

Regim mese - Mic dejun, Pranz, Cina

Ziua 11 NGORONGORO - ARUSHA - ZANZIBAR

Zbor intern Arusha - Zanzibar. La sosirea pe aeroportul din Zanzibar vei fi intampinat de reprezentantul local dupa care vei fi transferat la hotel.

Regim mese - Mic dejun, Cina

Ziua 12-14 SEJUR IN ZANZIBAR

Vei avea cateva zile de relaxare pe plajele cu nisip alb si fin din Zanzibar. Te vei bucura de soare si plaja. La resort poti alege dintre excursiile optionale, de la o vizita in Stone Town - orasul vechi (orasul natal al celebrului Freddy Mercury), pana la excursii in insulele din rezervatiile marine, cu barci traditionale, pentru snorkeling sau doar pentru relaxare. Poti face o excursie de o zi la Prison Island, insula inchisoare unde erau intemnitati sclavii si unde pot fi vazute testoasele gigant Aldabra aduse din Seychelles la sfarsitul secolului trecut. Poti vizita o plantatie de mirodenii unde vei fi incantat de aromele acestora si poti achizitiona esenta de parfum de ylang-ylang, specific zonei. De asemenea, poti opta pentru snorkeling ori tatuaje cu henna (Galeria de Arta Hurumzi Henna) iar cei dornici de adrenalina pot alege sa viziteze Cheetah’s Rock, un loc aparte, unde oamenii interationeaza direct cu animale precum gheparzi, lei albi sau zebre.

Regim mese - All Inclusive

Ziua 15 PLECARE DIN ZANZIBAR

Ti se va asigura transferul de la hotel la aeroportul din Zanzibar. Zbor intern Zanzibar - Dar Es Salaam.

Regim mese - Mic dejun