Best of Wild Africa - Zanzibar

  • call center
Call center
Best of Wild Africa

De la 13190 € / persoana

Zbor si taxe aeroport incluse

Tip vacanta: Circuit self drive

Durata: 30 zile / 28 nopti

Mese:27 Mic dejun, 13 Pranz, 11 Cina

Grad de efort: dificil

Best of Wild Africa - itinerar

Eturia iti propune un circuit inedit in care vei avea ocazia sa vizitezi cele mai importante si mai pitoresti atractii turistice ale continentului african. Vei traversa nu mai putin de 7 tari: Namibia, Africa de Sud, Botswana, Zambia, Kenya, Tanzania si Uganda, in care vei avea parte de aventuri de neuitat - vei conduce prin Desertul Namib, vei face safari in Parcurile Nationale Etosha, Delta Okavango, Serengeti, Ngorongoro, Lacul Manyara, vei observa balenele in Peninsula Cape, vei admira orasul Cape Town dar si impresionanta Cascada Victoria, te vei intalni cu etnicii maasai in Kenya dar si cu gorilele de munte in padurea impenetrabila a Parcului Bwindi din Uganda.

Ziua 01 PLECARE DIN BUCURESTI

Ziua 02 SOSIRE IN SESRIEM, Namibia

Vei lua in primire autoturismul pe care il vei avea la dispozitie pe durata circuitului. Self drive 333 km
De la aeroportul din Windhoek vei calatori cu masina inchiriata catre Desertul Namib, unde te vei caza la lodge in Sesriem.

Ziua 03 SESRIEM - DESERTUL NAMIB - SWAKOPMUND

Self drive 346 km
Astazi vei conduce spre Swakopmund via Solitaire. Vei traversa Parcul Namib Naukluft, ce prezinta un peisaj impresionant, unic, cu cele mai inalte dune de nisip din lume, crestele ajungand pana la inaltimi de 320 m. Una dintre principalele atractii ale Desertului Namib - Sossusvlei este situata in preajma depresiunilor Dead Vlei si Hidden Vlei, inconjurate de dune imense de nisip, considerate ca cele mai inalte din lume. In depresiunile din zona, numite de localnici vlei, datorita solului argilos impermeabil, in sezonul ploios se formeaza acumulari de apa avand o forma circulara specifica. Aici poti urca pe Duna 45 sau merge pe jos aproximativ 45 minute. Vei continua cu vizita la Canionul Sesriem care este alaturi de vlei-uri sursa principala de apa in sezonul uscat. Vei continua drumul pentru a ajunge la Solitaire, dupa cum sugeraza si numele, o mica asezare izolata din apropiere de Parcul Namib Naukluft dupa care vei ajunge la Swakopmund.

Regim mese - Mic dejun

Ziua 04 SWAKOPMUND - DAMARALAND

Self drive 390 km
Astazi vei calatori spre Damaraland, zona situata intre Desertul Namib si Desertul Kalahari, ce ofera calatorului poate cea mai captivanta imagine. Vei calatori spre Henties Bay catre Uis si apoi catre Twyfelfontein. Vei putea vizita Twyfelfontein, o zona stancoasa unde se pot vedea peste 2000 de desene preistorice, declarata de catre UNESCO Patimoniu Universal in 2007, dupa care vei avea ocazia sa observi numeroase albii ale unor rauri preisorice si campii deschise si multe obiective turistice printre care The Organ Pipes, formatiuni din piatra ce seamana cu orgile, Padurea de Piatra, padure ce dateaza de cateva milioane de ani, dar si Muntele Burnt.

Regim mese - Mic dejun, Cina

Ziua 05 DAMARALAND - PARCUL NATIONAL ETOSHA

Self drive 209 km
Astazi vei calatori spre Parcul National Etosha, trecand prin Khorixas si Outjo, unde te vei putea opri la o faimoasa brutarie.

Regim mese - Mic dejun

Ziua 06 PARCUL NATIONAL ETOSHA

Regim mese - Mic dejun

Ziua 07 PARCUL NATIONAL ETOSHA , Namibia

Self drive 134 km
Astazi vei explora zona de sud si de est a Parcului National Etosha urmarind traseul Ongava Lodge - Okaukuejo Rest Camp - Halali Rest camp - Namutoni Rest Camp.

Regim mese - Mic dejun

Ziua 08 PARCUL NATIONAL ETOSHA

Self drive 285 km
Astazi vei fi calatori catre Okonjima vizitand Parcul National Etosha pe traseul Tsumeb - Otavi - Otjiwarongo. Rezervatia Okonjima este situata in vestul Podisului Waterberg, loc de fumusete stranie datoritor formatiunilor de gresie, ramasita a unor vechi munti, ce tasnesc brusc din intinderile platoului. Spectaculozitatea Muntilor Omboroko sporeste frumusetea acestor locuri. Okonjima in dialectul Herero semnifica "taramul babuinilor". In arealul Okonjima organizatia non-profit AfriCat isi dedica activitatea protejarii si conservarii speciilor de gheparzi si leoparzi; in zona vietuiesc peste 300 de specii de vietati salbatice, parte dintre ele fiind endemice. De asemenea Okonjima este si arealul unor specii de vulturi ce pot fi zariti zburand in inaltul cerului.

Regim mese - Mic dejun

Ziua 09 PARCUL NATIONAL ETOSHA - CAPE TOWN, Africa de Sud

Self drive 270 km
Astazi vei calatori spre Aeroportul International din Windhoek. Vei preda autoturismul avut la dispozitie pe durata circuitului. Bilet de avion pentru zbor international Windhoek - Cape Town.

Regim mese - Mic dejun

Ziua 10 CAPE TOWN - PENINSULA CAPE - CAPE TOWN

Vei poposi la Boulders Beach, pentru a privi de aproape colonia de pinguini Magellan, o priveliste de neuitat.

Regim mese - Mic dejun, Pranz

Ziua 11 CAPE TOWN

Vei calatori de-a lungul tarmului catre orasul de vacanta Hermanus, pentru a te imbarca pe un vas de croaziera, care ajunge in zonele cele mai potrivite pentru observarea balenelor cu cocoasa si a balenelor Bryde. In apropierea tarmului, exista posibilitatea sa intalnesti chiar si grupuri de delfini.

Regim mese - Mic dejun

Ziua 12 CAPE TOWN

Astazi vei avea intreaga zi la dispozitie pentru a descoperi atractiile orasului pe cont propriu. Poti face shopping in numeroasele centre comerciale din oras sau poti alege dintre tururile optionale.

Regim mese - Mic dejun

Ziua 13 CAPE TOWN - MAUN - DELTA OKAVANGO, Botswana

Bilet de avion pentru zbor international Cape Town - Maun. De la aeroportul din Maun vei fi preluat de ghidul local si transferat la lodge in Delta Okavango.

Regim mese - Mic dejun

Ziua 14 DELTA OKAVANGO

Astazi vei avea la dispozitie intreaga zi libera pentru a o petrece la lodge. De asemenea poti alege una dintre excursiile in Delta oferite de lodge. Okavango este un labirint de lagune, lacuri si canale ascunse care acopera o suprafata de peste 17.000 kilometri patrati. Aceasta succesiune de lagune, insule si insulite de diferite dimensiuni, pasuni deschise si campii inundate formeaza un mozaic uimitor de uscat si apa. Vei putea observa diversitatea faunei de aici ce cuprinde exemplare precum hipopotamul, crocodilul, rinocerul alb, rinocerul negru, bivolul african, antilopa impala, zebra, leopardul, hiena, antilopa sable precum si 400 de specii de pasari.

Regim mese - Mic dejun, Pranz, Cina

Ziua 15 DELTA OKAVANGO - PARCUL NATIONAL CHOBE

Transfer din Delta Okavango catre Parcul National Chobe, via Kasane.

Regim mese - Mic dejun, Pranz

Ziua 16 PARCUL NATIONAL CHOBE - LIVINGSTONE, Zambia

Astazi vei fi transferat spre Livingstone unde vei fi intampinat de ghidul local si transferat la hotel. Vei pleca intr-o croaziera pe Fluviul Zambezi, pentru a admira privelistea magnifica a apusului. Crocodilii si hipopotamii sunt principalele vedete ale apelor fluviului iar spectacolul cascadei este impresionant.

Regim mese - Mic dejun

Ziua 17 LIVINGSTONE

Vei calatori spre Cascada Victoria si vei vizita aceasta minune naturala. Cascada Victoria numita de bastinasi Mosi-oa-Tunya - Fumul Tunator, se afla la granita dintre Zimbabwe si Zambia intre orasele Victoria Falls si Livingstone, pe Fluviul Zambezi si a fost declarata in 1989 de UNESCO monument al naturii.

Regim mese - Mic dejun

Ziua 18 LIVINGSTONE - NAIROBI, Kenya

Vei fi transferat de la hotel la aeroportul din Livingstone. Bilet de avion pentru zbor international Livingstone - Nairobi.

Regim mese - Mic dejun

Ziua 19 NAIROBI - REZERVATIA NATIONALA MAASAI MARA

Vei face un safari de o jumatate de zi in Rezervatia Maasai Mara pentru a cunoaste indeaproape viata animalelor din savana.

Regim mese - Mic dejun, Pranz, Cina

Ziua 20 REZERVATIA NATIONALA MAASAI MARA

Regim mese - Mic dejun, Pranz, Cina

Ziua 21 REZERVATIA NATIONALA MASSAI MARA - PARCUL NATIONAL SERENGETI

Regim mese - Mic dejun, Pranz, Cina

Ziua 22 PARCUL NATIONAL SERENGETI

Regim mese - Mic dejun, Pranz, Cina

Ziua 23 PARCUL NATIONAL SERENGETI - NGORONGORO

Regim mese - Mic dejun, Pranz, Cina

Ziua 24 NGORONGORO - LACUL MANYARA

Regim mese - Mic dejun, Pranz, Cina

Ziua 25 LACUL MANYARA - ARUSHA - ENTEBBE- KAMPALA, Uganda

Zbor international Kilimanjaro - Entebbe. Dupa sosirea pe aeroportul Entebbe vei fi transferat la hotel in Kampala.

Regim mese - Mic dejun, Pranz

Ziua 26 KAMPALA - PARCUL NATIONAL BWINDI

Vei fi transferat din Kampala in Parcul National Bwindi. Vei strabate zone cu peisaje de o frumusete deosebita. Pe ultima colina al acestui vast platou ondulat vei descoperi privelistea dominanta a Vulcanilor Virunga, ce se intind in Uganda, Congo si Rwanda. La nord se intinde sectorul nordic al Parcului National Bwindi, iar la sud se afla Mgahinga, sectorul sudic al parcului.

Regim mese - Mic dejun, Pranz, Cina

Ziua 27 PARCUL NATIONAL BWINDI

După micul dejun servit dimineața foarte devreme, vei începe drumeția pe urmele gorilelor de munte, în pădurea ecuatorială, după o scurta întrevedere cu rangerii din regiune, pentru instruire. Această incursiune este dominată de imprevizibil și poate dura de la 2 la 8 ore, parcurgând un relief de cele mai multe ori accidentat și mlaștinos. Este necesară o condiție fizică bună și încălțăminte comodă. Vom trăi experiența inedită de a sta în mijlocul pădurii ecuatoriale alături de unele dintre ultimele exemplare de gorile de munte din lume. Ai la dispoziție o oră pentru a le observa îndeaproape comportamentul și reacțiile. A privi în ochii acestor giganți blânzi, ale căror 95% dintre gene sunt aceleași cu ale oamenilor, este înduioșător și emoționant totodată, mai ales când omul realizează ca au supraviețuit mai puțin de 700 de exemplare de gorile, ce trăiesc astăzi în Parcul Național Bwindi și pe versanții Munților Virunga.

Regim mese - Mic dejun, Pranz, Cina

Ziua 28 PARCUL NATIONAL BWINDI - PARCUL NATIONAL LACUL MBURO

Vei fi transferat din Parcul National Bwindi in Parcul National Lacul Mburo. Vei face un tur de observare a vietii salbatice din Parcul National Mburo. Vei avea ocazia sa urmaresti turme de bivoli, zebre, impala, dar si o mare diversitate de specii de pasari frumos colorate. Vei face o plimbare cu canoe pe lac, o oportunitate excelenta pentru a observa mult mai bine diversitatea floristica si faunistica. Pe durata plimbarii vei admira hipopotami scufundati in apele lacului, crocodili ce stau vesnic la panda pentru prada, pasari precum pelicani, batlani, berze cat si maiestuosul vultur pescar.

Regim mese - Mic dejun, Pranz, Cina

Ziua 29 PLECARE DIN PARCUL NATIONAL LACUL MBURO

Vei fi transferat din Parcul National Mburo la aeroportul Entebbe din Kampala.

Regim mese - Mic dejun

Ziua 30 SOSIRE IN BUCURESTI